• Goede wijnen in loosdrecht

  Wie van wijn geniet,
  Smaakt het leven!

 • Goede wijnen in loosdrecht

  Ons wijnassortiment
  met verrassende wijnen

 • Goede wijnen in loosdrecht

  Wie van wijn geniet,
  Smaakt het leven!

De schoonheid van de nieuwe jaargangen Domaine Monplezy!

De schoonheid van de nieuwe jaargangen Domaine Monplezy!

Bijzonder gelukkig zijn wij met de binnenkomst van de nieuwe jaargangen Domaine Monplezy. Wat een puurheid, wat een smaak. Hoewel er beduidend minder is geproduceerd vanwege de zeer beperkte oogst, is de kwaliteit bijzonder te noemen. Puurheid in het glas.

Domaine de Monplezy is ontstaan uit een samenwerking tussen twee families. Vanaf 1920 en al vier generaties lang werken de familie Sutra de Germa en de, van Spaanse origine, familie Gil samen aan een breed assortiment biologische wijnen. Het zijn wijnen met een eigen karakter. Vandaag de dag zijn het Anne, Christian, Benoit en Margot die zich bezighouden met het wijn maken.

In 2000 hebben Anne en Christian een geheel nieuwe wijnkelder gebouwd, waar de vinificatie plaatsvindt. Dit is tevens het moment geweest waarop de familie heeft besloten om geheel biologisch te gaan werken. En niet een beetje, nee met al hun ziel en zaligheid.  Zij worden bijgestaan door Benoit, die in de afgelopen jaren ervaring heeft opgedaan met biologische wijnbouw in Californië, Argentinië en Chili. Daarnaast is er Margot, die expert is op het gebied van foot-pressing en de verkoop.

Hun streven is om de natuur zoveel mogelijk haar gang te laten gaan en alleen (biologisch) in te grijpen waar nodig. Al sinds het bestaan van Domaine Monplezy, neemt het al en bijzondere positie in binnen de Pezenas regio. Vandaag de dag is het domein geclassificeerd als onderdeel van Natura Zone 2000.
Geniet de Domaine Monplezy:

Plaisirs Rouge
Plaisirs Rosé
Plaisirs Blanc
Emocion Rosé
Felicite Rouge