• Goede wijnen in loosdrecht

    Recept - Huize Hermans

Gerecht van de maand - april 2019

Het recept is afkomstig van HUIZE HERMANS. Een fantastische cateraar met uitstekende reputatie. Daarnaast zijn Eliza en Antoine geweldige lieve mensen. En koken dat ze kunnen...
Voor meer informatie: http://www.huizehermans.nl/

Gemarineerde zalm met zoetzure groenten

& schuim van mierikswortel

Ingrediënten Zalm (6 personen)

500 gr zalmfilet met vel

2 el grove mosterd

2 el grof zeezout

2 el rietsuiker

50 g dragon, gehakt

30 g venkelzaadjes

1 sinaasappel, zestes

3 el limoncello

 
Bereiding Zalm

Leg de zalm in een bak met het vel naar beneden. Smeer de bovenkant van de zalm in met de mosterd. Bestrooi het met zeezout en rietsuiker. Verdeel de venkelzaadjes, zestes en dragon over de zalm. Besprenkel met limoncello. Dek de zalm af met folie en zet onder druk weg. Laat minimaal 2 dagen marineren in de koelkast.

Schraap alle ingrediënten van de zalm af. Verwijder het vel en snijd in mooie plakken.

 
Ingrediënten Groenten

150 g zilveruitjes met vocht

1 bosje radijs, in kwarten gesneden

6 bospeen, geschild en gehalveerd

1 pastinaak, in blokjes gesneden

1 dl sushiazijn

1 limoen, sap

1 el aardappelzetmeel

 

Bereiding Groenten

Houd het aardappelzetmeel apart. Doe alle overige ingrediënten bij elkaar. Zet koel weg en laat minstens 2 dagen intrekken.

Doe de groentjes in een vergiet en vang het vocht op in een steelpan. Breng de vloeistof aan de kook en bind het af met de aardappelzetmeel. Laat afkoelen en vermeng met de groenten.

 

Ingrediënten Schuim

1 sifon van 0,5 l

1 gaspatroon voor sifon

0,25 l schaaldierenbouillon

80 g mierikswortelpuree

2 blaadjes gelatine, geweekt in koud water

0,25 l slagroom

 

Bereiding Schuim

Kook de bouillon op en voeg de mierkswortelpuree toe. Laat dit 5 minuten staan. Zeef de vloeistof en breng opnieuw aan de kook. Haal van het vuur en versmelt de uitgeknepen gelatineblaadjes erin. Voeg de room toe en vul de sifon. Laat afkoelen en voeg een gaspatroon toe.

Wij adviseren de volgende wijn bij dit recept!

Pecorino 2018, Prisma, Terre di Chieti, Italie

€ 11.95

Wijnpagina

800-2.jpg
800-0.jpg
800-1.jpg
900-2.jpg