• Goede wijnen in loosdrecht

Gerecht van de maand - februari 2019

 

Gegrilde grietfilet met parelgort, pastinaak en epoisse

Ingrediënten voor 4 personen:

Grietfilet kan ook worden vervangen door bijvoorbeeld tarbot of dorade.

• 4 grietfilets van ongeveer 80 gram (vraag uw visspecialist)

• parelgort (een leuk alternatief is risottorijst)

• 100 gr Epoisse (Franse kaas) op kamertemperatuur

• 1 ui

• 2 tenen knoflook

• 500 ml kippenbouillon

• 100 ml witte wijn

 

Verwarm de oven voor op 170°C. Snipper de ui, snijd de knoflooktenen fijn en fruit de ui met de knoflook aan. Als ze glazig zijn voeg je de parelgort toe. Laat deze ook een beetje glazig worden. Blus het geheel af met de witte wijn. Voeg de kippenbouillon toe tot de parelgort net onder staat. Laat het geheel op laag vuur koken tot de parelgort bijna gaar is (ca. 25 minuten) terwijl je tijdens het koken af en toe een beetje bouillon toevoegt, zodat de parelgort onder blijft staan (zoals bij risotto). Schil de pastinaak en snijd die in fijne Brunoise (blokjes van 1 cm bij 1 cm). Voeg de helft van de pastinaakblokjes toe aan de parelgort. Bak het andere deel op laag vuur in een beetje olie. Grill de grietfilets aan één kant en laat ze rustig op de grill liggen tot ze loskomen. Leg de griet filets hierna nog 4 min. in een open schaal in het midden van de oven op 170°C. Presenteer het gerecht met de parelgort in het midden van het bord (eventueel met een kookring). Leg hierop de grietfilet met de gegrilde kant omhoog en verdeel hierover de gebakken pastinaak blokjes. Verdeel met een dessertlepel enkele kleine stukjes epoisse over het gerecht.

Wij adviseren de volgende wijn bij dit recept!

Vieille Mule Blanc 2017, Côtes Catalanes, Jeff Carrel, Frankrijk

€ 8.95

Verrassende volle frisheid. Een Jeff Carrel wijn.

Wijnpagina

800-2.jpg
800-0.jpg
800-1.jpg
900-2.jpg