• Goede wijnen in loosdrecht

    Heksenpot met hertenstoofschotel.
    En Les Darons erbij.

  • Goede wijnen in loosdrecht

    Heksenpot met hertenstoofschotel.

Gerecht van de Maand - november 2018

Hertenstoofschotel op basis van 8 personen

Het herfstrecept van Crazy Chef.
Meer originele tips van de chef? Klik hier.

Ingrediënten:

  • 2 kilo hertensucade, riblappen
  • 1 wortel (winterpeen)
  • Halve bos bleekselderij
  • 2 grote uien
  • 1 tak Rozemarijn
  • Halve knolselderij
  • 6 tenen knoflook
  • 4 takken tijm
  • Jus (zelfgemaakte kalfsfond is heerlijk; bij een goede slager kant en klaar verkrijgbaar)
  • Rode wijn (lekker voor in de pan en natuurlijk voor in het glas!)
  • Azijn (flinke scheut, portglas)
  • Kwart van een ontbijtkoek
  • Worcestersaus (1 à 2 eetlepels naar eigen smaak)

Eventueel het vlees een dag van te voren marineren in de kruiden die worden gebruikt in de schotel.

Vlees in blokjes snijden, groenten mooi snijden en niet te klein. Vlees en groenten aanfruiten in de pan. Afblussen met de rode wijn en een scheutje azijn. Minimaal 8 uur zachtjes laten stoven in de pan of in de oven op 80 graden.

Dat wordt smullen met het herfstige weer. Wordt het de traditionele winterbarbecue of nu de heksenpot?

Wij adviseren de volgende wijn bij dit recept.

 

Les Darons AC Languedoc 2017, Frankrijk

Van € 9.50

€ 8.95

Smakelijk Frans. Een hap sap!

Wijnpagina