• Goede wijnen in loosdrecht

Gerecht van de Maand - ossobuco met gremolata

Ossobuco met gremolata

Ingrediënten:

 4 kalfsschenkels

bloem

olijfolie

2 tenen knoflook, fijn gesneden

3 rode uien, grof gesneden

150 g winterwortel, fijn gesneden

enkele stengels bleekselderij, in stukjes

250 ml droge witte wijn

dunne sliertjes schil van 1 grote sinaasappel

500 g vleestomaten, in stukken

verse tijm

1 takje rozemarijn

3 laurierbladeren

250 ml kalfs- of runderbouillon

 

Voor de gremolata:

3 tenen knoflook, gehakt

geraspte schil van 2 citroenen

flinke bos platte peterselie, fijn gehakt

klein scheutje goede olijfolie

 

Bereidingswijze

Bestrooi de kalfsschenkels met peper en zout en haal ze door de bloem.

Fruit de knoflook in de olijfolie. Voeg de schenkels toe. Bak aan beide zijden goudbruin. Haal ze na ongeveer 5 minuten uit de pan en zet ze even weg.

Fruit in het achtergebleven vet de ui, wortel en bleekselderij een paar minuten mee. Leg de kalfsschenkels terug in de pan en giet de witte wijn erbij. Voeg de sinaasappelschilletjes, tomaten, tijm, rozemarijn en laurier toe. Laat de alcohol verdampen en voeg dan de bouillon toe. Laat op heel laag vuur 3 uur sudderen.

Meng voor de gremolata alle ingrediënten door elkaar.

Leg op elk bord voorzichtig een kalfsschenkel. Schep wat saus erbij en bestrooi met gremolata. Serveer met romige polenta of aardappelpuree.

 

 

Wij adviseren de volgende wijn bij het gerecht:

 

Burbero 2019, Montepulciano d´Abruzzo, Italie

€ 8.95

Verrassend Italië.

Wijnpagina

Wijn v/d maand

Domiziano, Negroamaro del Salento 2019, Italie - AKTIE

€ 6.50

Wijnpagina