• Goede wijnen in loosdrecht

  Wie van wijn geniet,
  Smaakt het leven!

 • Goede wijnen in loosdrecht

  Ons wijnassortiment
  met verrassende wijnen

 • Goede wijnen in loosdrecht

  Wie van wijn geniet,
  Smaakt het leven!

Wijninspiratie winkel: 10 jaar

Wijninspiratie winkel: 10 jaar

 

Uit de Nieuwsster.

Klanten blijven komen bij Wijninspiratie

Door:    Herman Stuijver

Precies 10 jaar en één dag na de officiële opening op 31 augustus 2008 vierden Renée en Roland Hengeveld het decennium van Wijninspiratie aan de Frans Halslaan.

Op een zonnige zaterdagnamiddag was het samen met hun klanten, vrienden en belangstellenden een frivole bijeenkomst. Het koor Fun4All onder leiding van Pieter van den Dolder opende met drie fraaie liederen. “Een cadeautje voor Roland en Renée, wij hebben een goede wijnrelatie” lichtte de dirigent toe. Ook was er een bandje met drummer, bassist en pianist (van de bekende Laundry Band) dat jazzy melodieën speelde. Terwijl de verkoop in de winkel gewoon z’n beslag nam, hadden de gasten het prima naar hun zin. Goed bediend door twee van de drie zonen, die naast hartige hapjes ook ‘de beste sushi’s van Loosdrecht’ serveerden, afkomstig van de buren van restaurant Tokyo. Uiteraard waren de bubbels van goede kwaliteit evenals de diverse wijnen. Want dat zorgt ervoor dat de consument al 10 jaar zijn weg weet te vinden naar de Frans Halslaan, waar een breed assortiment aan wijnen te koop is. Vooral de eerlijke adviezen van het echtpaar worden op prijs gesteld. Plus de persoonlijke benadering.

Dat bleek ook uit de speech van Roland Hengeveld die iedereen bedankte voor het feit dat ze blijven komen. Hij heeft in die jaren een persoonlijke band opgebouwd met veel klanten. De wijnkenner was blij met de loyaliteit vanaf dag één. Voorheen verkocht Hengeveld wijn vanuit de garage, maar dat ging niet meer. “Het liep uit de hand” zei Roland. Gelukkig besloot Renée, ‘mijn allessie’, haar baan op te zeggen om mee te werken in de winkel. Tegen het cynisme van enkelen in dat het ‘toch niet zou lukken’ werd het een doorslaand succes. Een sfeervolle winkel, smaakvol ingericht, met mooie volle schappen met wijn. Uit alle hoeken van Nederland komen de klanten langs. Roland vertelde trots te zijn op zijn zoons Job, Mathijs en Jeroen, van wie hij de jongste had gedrild tot chef magazijn. In het afgelopen decennium is er veel gebeurd waarbij hij ook stil stond bij klanten die gestorven waren, met enige emotie. Dat tekent die persoonlijke binding. Daarnaast zijn er altijd veel extra activiteiten zoals de vele vaartochten met ontkurkte flessen, proeverijen, de Jaarmarkt en de Kerststress. Met al die contacten zal Wijninspiratie nog lang een goede thuisbasis hebben in Loosdrecht.

IMG-20181001-WA0006.jpg
IMG-20181001-WA0010.jpg
IMG-20181001-WA0003.jpg
IMG-20181001-WA0015.jpg