Kerstinspiratie 2023
Inspirerende geschenken voor de feestdagen

Het einde van 2023 begint te naderen. Het moment om relaties en medewerkers nog eens even te verwennen. Net als voorgaande jaren hebben wij enkele opties op een rijtje gezet. Uiteraard zijn er vele mogelijkheden en kunt u samenstellen naar eigen idee. Wanneer u bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief, ontvangt u vanzelf de Kerstinspiratie 2023 update. Nog niet ingeschreven? Geef ons uw gegevens door en wij zullen u informeren. Heeft u al vragen? Bel gerust met 035 - 5828871 of mail uw vraag naar info@wijninspiratie.nl.

Een opvallend geschenk zijn de kazen. Deze komen niet van de groothandel of winkel maar direct van de boer, gemaakt van melk van zijn eigen koeien. Een schitterend bedrijf dat al sinds 1847 zo werkt. En inmiddels geheel biologisch. En de kazen... werkelijk om je vingers bij af te likken. Een cadeau geheel in stijl van deze tijd. Daarnaast hebben wij bijzondere bonbons uit Limburg. Van Grand Cru bonbons tot sterren bonbons. Waarom ze zo heten? Het is een selectie bonbons die bij een tiental sterrenrestaurants wordt geserveerd. Ook speciaalbiertjes kunnen naar keuze in een pakket worden gestopt. Van echte kleine brouwers. Daarnaast nog enkele lekkernijen en uiteraard vele alcoholvrije mogelijkheden. En natuurlijk veel wijn! Op deze site treft u enkele mogelijkheden aan. Uiteraard kunt u naar hartelust combineren. Bel gerust voor advies.


Tijd om te proosten Champagnes

Kaas zonder plank met wijn

Als afsluiting van een mooi diner of bij een uitgebreide borrel .... kaas! Nederland is immers 'l'autre pays de fromage'. Naast de wijnen kunnen wij ook heerlijke biologische kazen verzorgen, die direct van de boer komen. En wat voor boer! Geniet de kazen met bijpassende wijnen en er gaat een wereld voor je open. Al vanaf € 17,95 excl btw heeft u iets fraais.


Leuke wijnsetjes

Er kan gekozen worden uit honderden verschillende wijnen voor het ideale geschenk. Wat te denken van een klassieke  set met 1 fles witte Rhône en 1 fles rode Rhône van het mooie Domaine Alary, waar geheel biologisch wordt gewerkt. Deze wijnen kunnen met het kerstdiner op tafel. Italiaanse kookaspiraties? Kies dan voor de combinatie van wit en rood uit De Marken, van originele druiven uit de regio. 

Op verzoek kunnen wij de verhalen van de wijnen bijvoegen. Gezellig om aan tafel of bij de open haard (voor) te lezen.

Proost!

Set wijnen van de foto: set van twee wijnen (wit en rood) van Abbotts & Delaunay verpakt in houten FSC kist met schuifdeksel: € 24,27 excl btw. Liever in een doos verpakt? Ook dat kan. 

Choc your body

Tijd om te proosten Champagnes

Alcoholvrije wijn en meer

Hoe leuk is het om een verrukkelijk alcoholvrij pakket aan te bieden. Vele samenstellingen zijn mogelijk. Van alcoholvrije wijnen en bubbels tot kazen, bonbons, olijfoliën, azijnen, chocolade, ham en fuets. Kortom: voor elk wat wils. Overleg gerust wat voor u en uw relaties de beste samenstelling is.


Pure luxe: Coravin

Van een bijzondere wijn genieten zonder meteen de hele fles leeg te hoeven drinken? Proeven of één van uw kelderwijnen al op dronk is, of beter nog wat langer kan blijven liggen? Dat kan met de Timeless 3+ van Coravin.

Dit ideale wijnbewaarsysteem gaat met een naald door de kurk. Wanneer u schenkt, wordt de wijn in de fles vervangen door argongas. Dit voorkomt dat de wijn die in de fles achterblijft, kan gaan oxideren. De kurk is na het verwijderen van de naald nog volledig intact. De wijn kan daardoor nog net zo lang bewaard worden als voor het aftappen.

Behalve de Coravin Timeless 3+ bevat de set ook twee argoncapsules, twee schroefdoppen en een beluchter. Zo heeft u meteen alles in huis om optimaal van uw Coravin te kunnen genieten. Prijs € 249,83 excl btw.

.

Pure luxe: Coravin

Sterrenbonbons

Sterrenbonbons

Verwennerij voor de bonbonliefhebbers. Bonbons gekozen door een tiental Michelin sterrenchefs of 10 Grand Cru bonbons in een mooi doosje. En dat met een prachtige dessertwijn. De afgebeelde dessertwijn met Grand Cru bonbons in een mooi folie zakje met strik: € 26,95 excl btw.

FSC kist met schuifdeksel, gevuld zoals vermeld hierboven in een drievaks kist:

Uiteraard is een andere invulling mogelijk.


Italiaans genieten

Zelf een smaakvol Italiaans gerecht maken? Een kistje gevuld met parmezaanse kaas, een fles Montepulciano d'Abruzzo, heerlijke biologische olijfolie, pasta en een porcini e tartufo tapenade. Verpakt in een houten kistje met schuifdeksel: € 41,97 excl btw.

Italiaans genieten

Wijnmaker Jeff Carrel

Dinerkist 

De feestdagen staan voor de deur. Dit geschenk bevat drie heerlijke verwenwijnen als begeleiding van een mooi diner. Klassieke wijnen met dat extraatje wat je graag geniet bij een bijzonder diner. Vanzelfsprekend kan de kist naar keuze worden ingevuld. Foto: een mooie samenstelling van spumante, vermentino en een rode carignan (gemaakt van oude wijnstokken van 50-60 jaar), verpakt in luxe houten kistje: € 35,17 excl btw. Uiteraard kunnen wij de teksten van de wijn bijvoegen. 

De afgebeelde wijnen, verpakt in een houten kist met schuifdeksel: € 62,25 excl btw. Liever zonder champagne en alternatieve wijnen? Bel voor een passend advies.


Cava in blik

Heerlijke Cava met een verleidelijke zachte mousse èn een mooi verhaal. 

Liever een andere cava of mousserende wijn? Dat kan natuurlijk. Wij hebben diverse “bubbels” in het assortiment. Prijs van het voorbeeld: € 12,60 excl btw.

Cava in blik

Tijd om te proosten Champagnes

Guilty Pleasure... wijn en chocola

Wijn en chocolade is een verrukkelijke combinatie. Als verwennerij of als klapstuk na een mooi diner.


 

De 'lekker genieten' box

Een niet te versmaden samenstelling met originele en smakelijke lekkernijen. Wat zit er in deze verwenbox? Originele unieke ham uit Andalusië en een dijk van een wijn uit Bulgarije. En kaas met een verhaal, gemaakt van melk van zijn eigen koeien. Ook kan het een rond kaasje zijn van ongeveer 1 pond. Dat staat wel zo leuk. Ter aanvulling kan er een potje heerlijk confettura bij, wat zo heerlijk bij de kazen smaakt.Tot slot smakelijke fuet. De verpakking kunt u kiezen: van houten kistje tot een luxe designer doos. Mogelijkheden kunnen worden overlegd. 

Prijsindicatie: pakket verpakt in een type Hollandse doos met 'Mondriaan' design: € 39,75 excl btw.


Luxe wijn ‘wannahaves’

Er kan gekozen worden uit een groot assortiment exclusieve wijnen. Wat te denken van Barolo, Brunello, Saint Emillion, Chateauneuf du Pape wijnen, Amarone, wijnen uit Bolgheri, bijzondere Bordeaux en meer. De zogenaamde 'Wannahave' wijnen.


Als voorbeeld hebben wij er drie samengevoegd in een mooie houten kist. Prijs van het voorbeeld, uiteraard met verhaal, verpakt in houten kist met schuifdeksel:  € 121,36 excl btw.

Wannahaves

Mediterraan genieten

Bier 

Bier bij de kerstdagen brengt een warme en gezellige sfeer. Onze heerlijke kerstbieren hebben kruidige en feestelijke smaken. Het delen van een goed glas bier met vrienden en familie kan een mooie traditie zijn in deze speciale tijd van het jaar. Proost op een vrolijke Kerst! Prijs per flesje v.a. € 2,43 excl btw. Liever een feestelijk pack met 4 flesjes bijvoorbeeld. Ook dat kan. Wat te denken van een bier variatie met het Liberty pack of met de Monkey Beer Box. V.a. € 13,02 excl btw.


Sneeuw of geen sneeuw,
dit geeft een winters gevoel

Hoewel het wellicht bij dromen blijft, is chocolademelk met rum natuurlijk een Hollands genieten bij sneeuw, ijs en koude winterdagen.

Voilà, een bijna kant en klaar pakket. Maak warme melk en los hier één chocoladebol in op. Niet zo maar een bol, maar cacao van een echte pattissier. Scheutje rum erbij en smullen maar.

Choco MATES DIY: € 13,18 excl btw.

Choco MATES DIY

Tijd om te proosten Champagnes

Tijd om te proosten!

Naast onze eigen import Champagne Gremillet, voeren wij diverse hoogstaande champagnes. Meestal minder bekend, maar kwalitatief absolute winnaars.

De ontvangers zullen zeer verrast zijn. Uiteraard wordt het verhaal van de champagne bijgevoegd.

Champagnes verkrijgbaar vanaf € 29,25 excl btw
Alternatieve bubbels zijn er al vanaf € 5,74 excl btw


Big Bottles!

Bij een groot gezelschap hoort een grote fles wijn. Een mooie combinatie tijdens de feestdagen. Wijninspiratie voert diverse maten grote flessen.

Enkele voorbeelden van magnumflessen (1,5 liter) en groter, excl. verpakking, prijzen excl. btw:

Champagne Gremillet magnum

€ 62,77

Cava Conchi in doos magnum

€ 17,32

Pizzolato rosé - bling bling fles magnum

€ 20,62

La Grange Delay, Ventoux magnum

€ 20,96

Vivanco Rioja Crianza magnum

€ 19,50
Tenuta Giuliano Montepulciano d'Abruzzo magnum

€ 19,17

Cantine Due Palme Salento Serre Susumaniello magnum

€ 18,06

Big bottles

Choc your body

Choc your body

Een stout doosje? Een mooie roze Prosecco met chocolade voor over aardbeien of dessert. Maar de chocolade kan ook op de boterham. Verpakt in een gouden tasje met venster: € 21,25 excl btw.


Verpakkingen en verzenden

Er zijn vele mogelijkheden om de geschenken te verpakken. Van houten kistje tot tasje met venster of in een mooie doos al dan niet met een typisch Hollands tafreel. Overleg gerust wat het mooiste uitkomt. Tevens verzorgen wij de individuele verzendingen naar uw relaties. Uiteraard voegen wij uw persoonlijke boodschap bij het geschenk voegen. Het enige wat unog hoeft te doen, is ons een aparte lijst (deze sturen wij u toe) met adresgegevens toezenden en wij verzorgen de rest. Vraag gerust voor een offerte op maat. Hoe heerlijk is dat?

Verpakkingen
Even geduld a.u.b.