Italiaanse blauwe druif, waarvan de naam ‘zwarte en bittere’ betekent. Hij is aangeplant in de zuidelijke regio Puglia en voelt zich daar vooral thuis op het warme en droge schiereiland Salento. Daar brengt hij wijnen voort met veel kleur, zwart fruit, specerijen als kaneel en kruidnagel en, ondanks de misschien ietwat suggestieve naam, aangename tannine. De meeste negroamaro vormt onderdeel van blends met primitivo, malvasia nera, sangiovese of montepulciano.
Zuid-Italië in een fles, dat is misschien wel de beste omschrijving van de Domiziano, het visitekaartje van het geliefde Puglia-domein Cantine Due Palme. Niet voor niets is deze heerlijk zwoele rode Italiaan al jaren onze bestverkochte rode huiswijn.
Prachtige, volrode wijn. In de geur aroma's van rijp donker fruit, kruidigheid en luxe eikenhout. De smaak zet vol en zijdezacht in en heeft een lange finale. Combineert goed met kruidige gerechten zoals stoofschotels maar is ook als begeleider van een stukje kaas of worst heel geschikt.
Een Zuid-Italiaanse rode wijn met veel kruidigheid en gekonfijt fruit in het aroma. De smaak is vol en zwoel, de afdronk krachtig en stevig. Deze wijn verdient een stevige, gekruide (stoof)schotel of gegrild vleesgerecht.
Zuid-Italiaanse, houtgerijpte, donkerrode wijn met de geur van zwart fruit, vanille en krenten. Krachtig maar toch zacht van smaak. Heerlijk om zo te drinken, maar ook goed bij geroosterd vlees, wild en kaas.