Verfijnde, ronde witte wijn met een geur van rijpe peer, perzik, pruim en gele bloemen. Vol en sappig met rijp fruit en opwekkende frisheid in de smaak. De afdronk is soepel en aanhoudend.
Deze rode wijn is gemaakt van Cabernet en Primitivo en is afkomstig van Apulië. De bodem is klei- en kalkhoudend. De druiven worden in oktober geoogst en de vinificatie begint met de maceratie op de schil om de kleur- en aroma-extractie te verbeteren.
Frisse en sappige Italiaanse rode wijn, met veel rood fruit in de geur en een soepele, toegankelijke smaak. Iets gekoeld erg lekker bij bijvoorbeeld charcuterie, pasta of lichte grillgerechten.
Geurige witte wijn uit Italië, met een fruitig aroma van appel en perzik. De volle, droge smaak past goed bij pasta met paddenstoelen of vis. Ook erg lekker bij gevogelte.
Granaatrode wijn met een complexe geur van rijp rood fruit (kers, framboos) aangevuld met specerijen (kruidnagel, vanille). De smaak is puur, vol en middel intens met frisse zuren en fijne, pittige tannine in de lange afdronk.
Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.
Flesinhoud: 3000 ml
Mousserende Italiaanse witte wijn met een fijn en licht aroma van bloemen en fruit. Dankzij de milde smaak en zachte mousse uitstekend als feestelijk aperitief of bij kleine hapjes en amuses.
Goede kwaliteit limoncino van Negroni in Treviso, met een zuiver aroma van rijpe citroenen en een zoete, frisse smaak. Lekker als ijskoud digestief, als smaakmaker in tonic of in een droge mousserende wijn zoals prosecco.
Flesinhoud: 700 ml
Italië kent een lange traditie in het drinken van een digestief (klein glaasje sterke drank na de maaltijd). Dat verklaart bijvoorbeeld de enorme diversiteit in het aanbod van grappa. Maar ook de limoncello is een geliefd digestief.
Flesinhoud: 500 ml
Zeer gewilde en Toscaanse 'cult' wijnen komen veelal uit de Bolgheri regio. Deze Italiaanse streek aan de westkant van Italië, staat bekend om zijn meesterlijke rode wijnen. Wijnen die zijn samengesteld buiten de traditionele sangiovese druiven.
De Della Seta Ferrari Corbelli familie is eigenaar van het landgoed vanaf medio 1900. De boerderij met ongeveer 70 hectare grond omringt Villa Svetoni en de prachtige Italiaanse tuin. Deze zijn gebouwd rond begin 1800.
De mensen bij Nardini kunnen er wat van. In Bassano del Grappa (ja echt, dat is de naam van de plaats... het kan niet mooier) weten ze heel goed hoe ze aantrekkelijke drank kunnen maken.
Mezzacorona, gesticht in 1904, was een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam Mezzacorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie Mezzacorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino en omgekeerd.
Geraffineerd. Dat is deze Valpolicella Ripasso van Mirko is één van de meest ‘verteerbare’ en ‘vrolijke’ ripasso’s die ik ooit heb geproefd. De wijn heeft dezelfde blend als de gewone Valpolicella.
Deze verrassende Valpolicella is net even anders dan anders. Geen dunne wijn, medium zwaar en breed inzetbaar bij herfstige en winterse diners. Modern in zijn stijl: elegant, soepel, zeer verteerbaar en ‘traditioneel’ gemaakt.